
ماده تاریک عامل بقای ستارگان است
ستاره شناسان اعلام کردند ستارگانی در کهکشان راه شیری وجود دارند که با بلعیدن ماده تاریک باعث بقای خود برای بیلیونها سال خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مطالعات جدید محققان سوئیسی، ستارگانی در مرکز راه شیری وجود دارند که برای ادامه بقای خود بیش از بیلیونها سال قادر به بلعیدن ماده تاریک در کهکشان هستند که در صورت یافتن چنین ستاره هایی در کهکشان می توان مواد اسرار آمیز تشکیل دهنده ماده تاریک را مشخص کرد.
محققان دانشگاه استکهلم برای بررسی تاثیر ماده تاریک بر روی ستارگان، تکامل آنها را هنگام تراکم گرانشی ذرات حجیم با فعل و انفعالات ضعیف ( WIMP) کاندیدهای جدید تشکیل دهنده ماده تاریک، مدل سازی کردند.
این گروه با مشاهده نتیجه مدلسازی دریافتند ستارگانی که کمتر از 0.3 سال نوری از مرکز کهکشان راه شیری در حال چرخش هستند قادر به جذب مقادیر زیادی از WIMP ها بوده که برای انجام چنین عملی ستارگان باید بیشتر از مدار دایره وار خود امتداد یابند تا حرکت آنها کند شده و بتوانند به دور از مرکز کهکشانی ذرات ماده تاریک را جذب کنند.
به گفته ستاره شناسان سوئدی ذرات ماده تاریک پس از جذب شدن با گازهای ستاره ای برخورد کرده و انرژی خود را از دست داده و به تدریج در مرکز ستاره - جایی که WIMP ها به صورت معمول قادرند با ضربه زدن و نابودی یکدیگر -انرژی فراوانی تولید کنند، ساکن می شوند.
با وجود فرضیه های گوناگون در جهت توضیح وجود ماده تاریک در ستارگان، مطالعات جدید جزئیات محاسبه چگونگی جذب WIMP ها توسط ستارگان را افزایش خواهد داد. دانشمندان معتقدند در صورتی که چنین ستارگانی موجود باشند و ستاره شناسان قادر به ردیابی غبار حاصل از آنها در کهکشان راه شیری برای مشاهده ستاره های ذکر شده شوند، می توان اولین نشانه های مستقیم وجود ماده تاریک را به اثبات رساند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، دانشمندان بر این باورند اگر تنها یک ستاره با چنین خصوصیاتی یافته شود، می توان شواهد ارزشمندی را مبنی بر تشکیل شدن ماده تاریک از WIMP ها ارائه کرد.