مشاهده پست های بی پاسخ | مشاهده موضوعهای فعال تاریخ امروز یکشنبه 19 نوامبر, 2017 8:37 am



پاسخ به موضوع  [ 8 پست ]  برو به صفحه 1, 2  بعدی
 کدام خمیر دندان برای شما مناسب است؟ 
نویسنده پیام
آواتار کاربر

عضو: شنبه 24 نوامبر, 2007 7:39 pm
پست ها: 546
آدرس: تهران
پست کدام خمیر دندان برای شما مناسب است؟
امروزه كمتر كسی است كه بدون استفاده از خمیردندان مسواك بزند و نیز كمتر كسی است كه هنگام خرید خمیردندان با توجه به تنوع محصولات موجود در بازار سردرگم نشود. هرچند كه بدون خمیردندان هم می‌توان مسواك زد اما این كار در مواردی تنها موجب جابجایی باقیمانده مواد غذایی و میكروب‌ها در فاصله بین دندان‌ها می‌شود.
روش درست مسواك‌زدن به همراه خمیردندان مناسب، به پاك‌شدن جرم از روی دندان كمك می‌كند. این جرم در واقع لایه نازك چسبنده و مضری از باكتری‌ها است كه اگر باقی بماند، می‌تواند باعث پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه شود.

خمیردندان یك ژل یا خمیر خوشمزه است كه برای تمیزكردن دندان‌ها و داشتن دهانی تمیز و لبخندی زیبا به كار می‌رود. خمیردندان می‌تواند علاوه بر برداشتن جرم از روی سطح دندان شما، بوی بد دهانتان را از بین ببرد و در ضمن اگر حاوی فلوراید هم باشد می‌تواند ساختمان مینایی دندان‌تان را محكم كند.


شنبه 14 ژوئن, 2008 8:55 am
مشخصات شخصی WWW
آواتار کاربر

عضو: شنبه 24 نوامبر, 2007 7:39 pm
پست ها: 546
آدرس: تهران
پست Re: کدام خمیر دندان برای شما مناسب است؟
● تاریخچه خمیردندان
آیا تا به حال فكر كرده‌اید كه خمیردندان‌ها از كی به وجود آمده‌اند؟ و در دوران باستان، مردم از چه چیزی برای شستن دهان‌شان استفاده می‌كرده‌اند؟

● بازگشت به دوران بودا
تمیز نگه‌داشتن دهان به دوران باستان برمی‌گردد و در بیشتر اقوام بزرگ آن دوران، كاری رایج بوده است. یكی از قدیمی‌ترین مدارك نوشتاری مربوط به متون مذهبی دوران بودا است كه در میان دستورات بهداشتی، استفاده از خلال دندان هم توصیه شده است.

● بهداشت دهان در قرون قبل از میلاد
در آن دوران توصیه می‌شد كه برای داشتن نفس خوش‌بو ، شیر بز بنوشید. همین‌طور برای سلامت لثه، خاكستر حاصل از سوزاندن موش، خرگوش، گرگ، سُم گاو نر و پای بز را مفید می‌دانستند! آنها معتقد بودند كه شستن دندان سه مرتبه در سال با خون لاك‌پشت موجب می‌شود به درد دندان دچار نشوید.

ـ قرن هجدهم:
قدیمی‌ترین سند از خمیردندان واقعی مربوط به سال ۱۷۸۰ است كه در ساخت آن از تركیب نان سوخته استفاده می‌شده است. دستور ساخت نوع دیگر خمیردندان هم در آن زمان شامل خون اژدها ! دارچین و زاج سفید سوخته بود.

ـ قرن نوزدهم:
در این قرن، زغال برای تمیزكردن دندان، ماده بسیار مناسبی به شمار می‌آمد. بیشتر خمیردندان‌های این دوره، در واقع به شكل پودر بودند كه هدف استفاده از پودرهای دندان نه تنها شستن دندان بلكه خوش‌بوكردن دهان هم بوده است. مردم در آن زمان معتقد بودند كه توت‌فرنگی رسیده، ماده‌ای طبیعی برای مبارزه با جرم دندان و خوشبوكننده‌ دهان است.

ـ قرن بیستم:
در این قرن بسیاری از انواع مایع دهان‌شویه و خمیردندان، رواج یافت. این مواد اغلب دارای كلروفیل بودند تا رنگ سبز و تازه‌ای داشته باشند. در این دوران و به‌ویژه در آسیای شرقی خون‌ریزی لثه، اهمیتی به اندازه درد دندان پیدا كرد به همین دلیل اوكالیپتوس در تركیب دهان‌شویه‌ها و خمیردندان‌ها، جایی برای خود باز كرد.

قرن بیست و یكم:
در آخرین دستاورد‌های قرون قبل، تغییر خاصی به وجود نیامد جز اینكه در قرن حاضر می‌توان به حضور موادی در خمیر دندان‌ها به نام سفیدكننده دندان اشاره كرد.


شنبه 14 ژوئن, 2008 8:57 am
مشخصات شخصی WWW
آواتار کاربر

عضو: شنبه 24 نوامبر, 2007 7:39 pm
پست ها: 546
آدرس: تهران
پست Re: کدام خمیر دندان برای شما مناسب است؟
● مواد لازم برای تهیه یك خمیردندان
هر خمیردندانی می‌تواند این مواد را داشته باشد:
چسباننده ، ساینده ، ساخارین ، مرطوب‌كننده ، طعم‌دهنده ، شیرین‌كننده ، فلوراید، سفیدكننده ، نگهدارنده و آب.

ـ چسباننده‌ها باعث چسبیدن اجزای خمیردندان و مانع جداشدن اجزای مایع و جامد داخل خمیردندان می‌شود. همین‌طور بر سرعت و میزان كف‌كردن خمیردندان، میزان آزادشدن طعم و ظاهر خمیردندان روی مسواك نیز اثر می‌گذارد.

ـ ساینده‌ها، سطح بیرونی دندان‌ها را می‌سایند و باعث جداشدن پلاك و ذرات چسبیده به دندان می‌شود. همچنین در میزان مات بودن خمیر یا ژل هم تاثیر می‌‌گذارد. ساینده می‌تواند بر قوام ، طعم و قیمت خمیردندان ، موثر باشد. بعضی انواع ساینده نسبت به سایر مواد زبرترند و می‌توانند باعث صدمه غیرضروری به دندان‌ها شوند. مواد كف‌كننده، خاصیت كشش سطحی خمیر را پایین می‌آورند تا بتوانند حباب‌ها و در نتیجه كف را تولید كند. این مواد به برداشتن ذرات از روی دندان كمك می‌كند.

ـ مرطوب‌كننده‌ها ، آب را در تركیب خمیردندان نگه‌ می‌دارد یعنی مانع خشك‌شدن آن خواهد شد. پس می‌تواند اجزای مایع و جامد خمیردندان را كنار هم نگه دارد. همچنین می‌تواند باعث احساس خنكی یا شیرینی خمیردندان شود كه احساس مطبوعی را ایجاد می‌كند.

ـ بیشترین طعم‌دهنده‌هایی كه در تركیب خمیردندان استفاده می‌شود نعناع است چون باعث احساس تازگی می‌شود.

ـ علاوه بر طعم‌دهنده‌ها، خمیردندان شما حاوی شیرین‌كننده‌هایی است كه طعم مطبوعی را در دهانتان ایجاد كند. معمول‌ترین آنها سوربیتول و گلیسیرین است.


شنبه 14 ژوئن, 2008 8:58 am
مشخصات شخصی WWW
آواتار کاربر

عضو: شنبه 24 نوامبر, 2007 7:39 pm
پست ها: 546
آدرس: تهران
پست Re: کدام خمیر دندان برای شما مناسب است؟
● وزن‌كشی و مخلوط‌كردن
پس از انتقال مواد لازم به كارخانه، آنها را به وسیله دست و ماشین وزن می‌كنند تا از نسبت دقیق اجزا مطمئن شوند. سپس آنها را با هم مخلوط می‌كنند كه به طور معمول اولین چیزی كه تركیب می‌شود گلیسیرین و آب است. تمام مواد داخل یك ظرف بزرگ شبیه دیگ مخلوط می‌شوند. دما و رطوبت داخل این دیگ به دقت كنترل می‌شود تا نتیجه كار، تبدیل به یك خمیردندان ایده‌آل با قوام مناسب شود.

● پركردن تیوب‌های خمیردندان
قبل از پركردن هر تیوب، باید از تمیزی و سالم‌بودن خود تیوب مطمئن شد. با وسیله‌ای شبیه جاروبرقی، ذرات و غبار از داخل تیوب، زدوده می‌شود. حالا باید در تیوب را بست تا خمیردندان به وسیله ماشین پركننده، از انتهای تیوب كه باز است، وارد تیوب شود. بعد از پرشدن، انتهای تیوب بسته می‌شود و سپس محل و تاریخ تولید روی بدنه تیوب نوشته می‌شود.

● بسته‌بندی
بعد از پرشدن تیوب‌ها، باید آنها را داخل جعبه‌‌های كاغذی گذاشت كه به طور معمول این‌ كار با دست انجام می‌شود.

● كنترل كیفیت
قبل از استفاده هر ماده درتركیب خمیر دندان، باید آن را از لحاظ كیفیت كنترل كرد. پس از تولید محصول نهایی در كارخانه‌ هم در قسمت آزمایشگاه كنترل، باید نتیجه كار را از لحاظ كیفیت بررسی كرد.


شنبه 14 ژوئن, 2008 8:59 am
مشخصات شخصی WWW
آواتار کاربر

عضو: شنبه 24 نوامبر, 2007 7:39 pm
پست ها: 546
آدرس: تهران
پست Re: کدام خمیر دندان برای شما مناسب است؟
● دستور ساخت خمیردندان خانگی
برخلاف آنچه در تبلیغات می‌بینید، نباید خمیر‌ را آن‌قدر روی مسواك بگذارید كه تمام آن را بپوشاند. كافی است به اندازه یك نخود از خمیر را روی قسمت بالایی مسواك قرار دهید. اگر روش مسواك‌زدن شما درست باشد و آن را در حالت ۴۵ درجه نسبت به دندان‌ها حركت دهید، خمیردندان به اندازه كافی كف كرده و تمام دندان‌ها را تمیز می‌كند.

به یاد داشته باشید كه شستن دندان با خمیردندان و مسواك مناسب برای محافظت از دندان‌ها كافی نیست. باید هر روز فاصله میان دندان‌هایتان را هم با نخ دندان تمیز كنید چون رشد باكتری‌های روی دندان‌هایی كه اطراف‌شان را با مسواك تمیز كرده‌اید ولی بین آنها با نخ دندان تمیز نشده‌اند، سه چهار ساعت بعد دوباره شروع می‌شود.

اگر روزی هوس كردید در خانه یك خمیر دندان برای خود بسازید، می‌توانید از دستور زیر استفاده كنید. فقط یادتان باشد كه این دستور حاوی فلوراید كه عامل مهم ضد پوسیدگی است، نمی‌باشد.

● مواد لازم
-‌ جوش شیرین
۵ قاشق چایخوری (سفید كننده)

- نمك
یك چهارم قاشق چایخوری(ضدعفونی كننده)

- گلیسیرین
۵ قاشق غذاخوری (پایه خمیردندان)

-‌ اسانس
(عرق نعناع یا اسانس دارچین)

- خوشبوكننده
۱۰قطره

تمام این مواد را با هم مخلوط كنید. به كمك گلیسیرین، غلظت مخلوط را به حدی برسانید كه قوامی شبیه خمیردندان پیدا كند. مخلوط را در یك شیشه دهان گشاد نگهداری كنید. مراقب باشید كه هیچ‌گاه از جوش شیرین خشك یا نمك به صورت خشك روی مسواك استفاده نكنید چون می‌تواند باعث ساییده شدن دندان‌ها و آسیب‌ به لثه‌هایتان شود.


شنبه 14 ژوئن, 2008 9:00 am
مشخصات شخصی WWW
مشاهده پست های قبلی:  نمایش بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 8 پست ]  برو به صفحه 1, 2  بعدی

افراد آنلاین

کاربران حاضر در این تالار: - و 4 مهمان


شما نمی توانید در این تالار موضوع جدید باز کنید
شما نمی توانید در این تالار به موضوع ها پاسخ دهید
شما نمی توانید در این تالار پست های خود را ویرایش کنید
شما نمی توانید در این تالار پست های خود را حذف کنید
شما نمی توانید در این تالار ضمیمه ارسال کنید

جستجو برای:
پرش به:  
cron
استفاده و نقل از مباحث سایت، فقط با ذکر منبع و لینک سایت میکرورایانه مجاز است.
Copyright © 2006 - 2010 MicroRayaneh - Powered by phpBB © phpBB Group
Valid CSS2 Valid XHTML 1.0
طراحی سایت : میکرو رایانه